Telefoonnummer 0512 34 04 40
gordijnen.jpg

Gordijnen

Home » Ons aanbod » Raam decoratie » Gordijnen

Overgordijnen

De kamerhoge, verduisterende overgordijnen zijn ten opzichte van de andere soorten erg warmte-isolerend. Ze bieden bovendien veel bescherming tegen daglicht en nieuwsgierige voorbijgangers. Denk er wel aan dat ze de warmte van de radiotor tegenhouden wanneer je ze daar voor hangt. Kies er in dit geval voor om ze op de vensterbank te hangen of kies voor wat dunnere exemplaren.

Vitrage

Vitrages laten het daglicht vrij naar binnen stromen, maar geven de kamer wel een besloten karakter. In combinatie met overgordijnen zijn ze erg sfeervol en zijn de invloeden van buitenaf beperkt. Tegenwoordig zijn er allerlei kleuren en dessins verkrijgbaar. Vitrages van polyester zijn krimpvrij en wanneer ze aan de onderkant zijn afgewerkt met looddraad, blijven ze strak naar beneden hangen.

Inbetweens

Vind je overgordijnen te dik en vitrages te dun , dan zijn inbetweens de gulden middenweg. Overdag bieden ze privacy én kun je zelf wel naar buiten kijken. ´s Avonds zien voorbijgangers alleen contouren. Ze worden voornamelijk in de woonkamer toegepast en zijn in een verschillende mate van transparantie verkrijgbaar